Hoppa till sidans innehåll

"Lite" resultat och reportage från Lucianatta.

12 DEC 2008 13:59
Hur var det man gjorde???-Mamma hjälp. Björn hade problem med knytningen
  • Skapad: 12 DEC 2008 13:59

Så var det äntligen dags för "Lucianatta" igen. De äldre hade Bosse och Inger Friborg lagt en klurig varvbana. För de yngre hade Stig och Björn lagt en vanlig nattbana med reflex på skärmen. Två banor fanns det, en på drygt 2 km och en lite kortare.

Skulle det komma några  av de yngre eller blev de skrämda i måndags på träningen. Ingen fara. 14 st. dök upp med pannlampa och reflexväst.

Starten är som vanligt "Le Mans" start. Skorna i en hög i hallen, samling i stora salen för genomgång. Sedan går starten, ut leta  reda på sina skor, knyta medans man försöker klura ut vad det går ut på och sedan iväg. Ungdomarna tittade på och behöll skorna på.

På äldre sidan var det klent, bara 6 st???  Vad det berodde på kan man undra. Mörkrädd, långt att åka, ingen pannlampa som fungerade, vi får väl höra till skinkloppet varför. Jag vet att några valde att åka och titta på några som jagade en liten orange boll. Snabbast var Gunnar Skoglund, men Joakim Önnemar vann??? Vet inte hur det gick till, det är nog nåt elektroniskt. Snabbast av ungdomrna var Josef Landén. 

För de som inte deltog i någon orientering hade vi promenadbingo. Där deltog ett 15- tal, inga vinster men underhållningen och kaffe dög väldigt bra.

Efter genomfört lopp och dusch, så vankades det Luciatåg med ungdomarna våra. Då dök det upp en till som varit och tittat på sin lillebrors julspel. I tåget fanns det lucior, tärnor, stjärngossar, tomtar och pepparkaksgubbar. Priser lottades ut, kaffe dracks och de yngre fick saft.

Alla var nöjda och glada. En mycket trevlig kväll tyckte de som var där. 

Skribent: Stig Lundström
 

Postadress:
Ljusne-Ala OK - Orientering
Gamla Riksvägen 51
82020 Ljusne

Kontakt:
Tel: 0705767605
E-post: This is a mailto link

Se all info