Hoppa till sidans innehåll

Orienteringsskola och Äventyr under O-Ringen

18 JUL 2011 22:31
Orienteringsskola
  • Skapad: 18 JUL 2011 22:31

 

Vi kommer att erbjuda en Orienteringsskola under O-Ringens första fyra etapper. Den vänder sig till dig, stor som liten, som vill komma igång med orientering och känner att du vill ha handledning. Vi kommer att utgå från Arenan (Glössbo etapp 1 och 2) samt Böle (etapp 3 och 4), du hittar ett tält med en skylt, Orienteringsskolan utanför. Du har två tillfällen att välja mellan: klockan 9.30 och klockan 11.00, då du bara går och anmäler dig hos oss.

Vi kommer att gå en kartpromenad (finns i två svårighetsgrader) och förklara och visa hur det går till eftersom. 50 kr kostar det och du betalar det till oss kontant på plats. Vi hoppas att du kommer att lära dig en hel del och känna dig lite säkrare i din orientering. Du kan då välja att prova en lätt öppen bana nästa etapp, och vi kommer då att följa dig till start och hjälpa dig iväg. När du har kommit till mål har du möjlighet att berätta för oss hur du har haft det, visa hur det har gått och kanske få ett eller annat tips.
 

 

Aventyret
Under den sista dagen är det ingen Orienteringsskola, men väl ett mycket spännande ”Äventyr” vilket riktar sig till barn och ungdomar i åldern 7-10 år. Vi kommer att bjuda på skattjakt, hålla oss undan för ett sandtroll, balansera på lina och göra mycket annat skojigt. Lyckas ni väl så lär det leda till räddandet av nästa års O-Ringen i Halland…

Äventyret körs gruppvis med upp till åtta ungdomar plus ledare. Det är dock inget som hindrar att till exempel en förälder och barn provar Äventyret. Mindre barn kan säkerligen genomföra de flesta momenten, men det kräver då mera ledare och lite anpassning.
OBS! För att kunna förbereda på bästa sätt vill ha in anmälan:
 

 

Före O-ringen kan du anmäla med e-post till This is a mailto link, men du kan även anmäla under O-ringen fram till och med 26 juli genom att ringa till Matilda Jonsson, 070-290 19 67. Ange då hur många ungdomar och hur många ledare ni blir, samt varifrån ni kommer. 

 

 

 

 

Skribent: Stig Lundström
 

Postadress:
Ljusne-Ala OK - Orientering
Gamla Riksvägen 51
82020 Ljusne

Kontakt:
Tel: 0705767605
E-post: This is a mailto link

Se all info